Je interieur opfrissen doe je zo!

Het interieur van de woning dient eens in de zoveel tijd een gezonde opfrisbeurt te krijgen. Dit komt omdat je iedere dag weer in dit interieur leeft en het dan ook heel logisch is dat je op den duur toe bent aan iets nieuws. Het kan echter best spannend zijn om iets groots in je interieur aan te passen. Het kan bijvoorbeeld maar zo dat die nieuwe kleur muur toch helemaal niet bevalt. Als je op zoek bent naar aanpassingen waarvan de kans het grootst is dat je er tevreden mee bent, dan raden we je aan om de aanpassingen klein te houden. Daarom nemen we je in deze blog mee in leuke kleine aanpassingen die je interieur toch een nieuwe uitstraling kunnen geven!

Kunst

Je woning vullen met kunst geeft de woning een nieuwe artistieke uitstraling. Welke impact de kunst heeft op de uitstraling van het interieur hangt volledig af van de kunst waar je voor kiest. Denk hierbij aan de verschillende stijlen schilderijen of het verschillende materiaal waar beelden van gemaakt worden. Een beeld in het grijs valt veel minder op dan een beeld in het goud of brons. Om het mooiste resultaat te bereiken raden we je aan om de kunstwerken in ieder geval te laten matchen met de rest van het interieur. Heb je bijvoorbeeld een leren bank? Dan kun je hier prima een goud glimmend standbeeld naast zetten. Als de bank een relatief neutrale kleur heeft, dan kun je beter kiezen voor een grijs stukje kunst.

Lampenkappen

De lampen voelen over het algemeen als een vast stuk van het interieur. Dit komt omdat je de verlichting in eerste instantie waarschijnlijk al zo goed mogelijk hebt opgehangen. Toch kun je aan de lampen nog redelijk wat aanpassingen doen die de woning een nieuwe uitstraling geven. Vervang bijvoorbeeld eens de lampenkappen voor zwarte lampenkappen. Het licht dat de lamp geeft zal nog redelijk hetzelfde zijn, maar de nieuwe lampenkap geeft de woonkamer een heel ander gevoel! Als je overigens kiest voor een deels doorschijnende lampenkap heeft de kleur van de lampenkap ook nog impact op de kleur van het licht rondom de lamp. Voor verder advies op het gebied van lampenkappen en andere verlichting raden we je aan om de website van Dutch Home Label eens te bezoeken!

Recommended Articles