Je woning isoleren: nu investeren, later profiteren

Hoe goed is jouw woning geïsoleerd? Heb je extra isolerend glas in de ramen, zodat de warmte hierdoor niet te snel kan ontsnappen? En heb je eraan gedacht om ook het dak op zolder goed te isoleren? Doordat warme lucht opstijgt, is dit echt een plek waar veel warmte ongewenst kan ontsnappen uit de woning. Maar zo zijn er meer plekken. Ook de buitenmuren en de vloeren zijn plekken waar kou gemakkelijk naar binnen kan komen, en warmte de woning juist kan verlaten. Niet zo vreemd dus dat dit ook de plekken zijn die we meer en meer gaan isoleren. Dat vereist even een investering, maar deze heb je vaak sneller dan gedacht weer terugverdiend.

Laat de warmte niet ontsnappen

Een groot deel van je energierekening bestaat uit kosten die je maakt om je huis in de winter te verwarmen. Zeker tijdens een strenge winter staan onze verwarming flink te loeien om het binnen een beetje aangenaam te houden. Hoe zonde is het dan als een deel van de warmte die je stookt, en waarvoor je betaalt, je woning net zo makkelijk weer ontvlucht?

Warme lucht stijgt op, en ontsnapt dus niet zelden via het dak van je woning. Al zijn onze daken vaak al aardig geïsoleerd, kan het toch geen kwaad om hier nog eens goed naar te kijken. Het is tenslotte zonde voor je portemonnee als de warmte letterlijk je woning uitvliegt, om over de gevolgen voor het klimaat nog maar te zwijgen.

Niet alleen via de daken ontsnapt er trouwens aardig wat warme lucht uit onze woningen. Ook via buitenmuren kan er veel warmte naar buiten ontsnappen, zeker als deze niet goed geïsoleerd zijn. Ben jij benieuwd via welke plekken jouw woning zijn warmte verliest? Meer informatie over woningisolatie vind je hier: https://woningisolatienederland.nl/. Daar zie je ook meteen hoe je dit op kunt lossen.

De kou buiten houden

Isoleren draait natuurlijk niet alleen om het binnen houden van de warmte. Het gaat ook om het buiten houden van de kou. In de winter althans, in de zomer zorgt een goede isolatie juist voor het omgekeerde, en kan de warmte van buiten minder makkelijk je huis binnendringen als dit goed geïsoleerd is.

Als je de koud buiten wilt houden, is je verdiepen in een goede vloerisolatie ook de moeite waard. Pur vloerisolatie van Woningisolatienederland zorgt ervoor dat de kou niet meer van onderaf je woning binnen kan trekken. Het is een klusje dat nauwelijks ingrijpend is, en zo gepiept is. Ook de kosten vallen reuze mee, en zullen binnen niet al te lange tijd terug worden verdiend in de vorm van een lagere energierekening. De moeite meer dan waard, dus!

Recommended Articles