Maak je huis smart met deze producten

Ben je slim als je ergens goed in bent, of als je iemand kunt vinden die het werk voor je doet? We zullen niet beweren dat lui zijn slim is, we hebben wel ontdekt dat smart home gadgets het leven toch nét wat aangenamer maken. Met de zes slimme bouwstenen creëer je thuis een smart home die ook nog eens heel gezellig is!

1. Smart hub

Laten we beginnen met een product dat niet zo spannend is maar wel belangrijk en dat is een smart hub. Dit is een klein kastje dat gekoppeld wordt aan de router, via een kabel of draadloos. Dit is het centrale ‘brein’ van je smart home die alle toepassingen samenbrengt. Bekijk de website van Somfy voor alle mogelijkheden en koppelingen die TaHoma biedt. Naast hardware is er ook wat software nodig om je smart home te bedienen. Je bent vrij om koppelingen te maken en bijvoorbeeld je favoriete spraakassistent te kiezen.

2. Smart speakers

Om te communiceren met een digitale assistent kun je een standaard smartphone gebruiken, met een smartwatch wordt het al een stukje leuker. Slimme luidsprekers zijn helemaal ideaal omdat ze naast spraakbediening ook je favoriete muziek kunnen spelen. Als achtergrondmuziek in de keuken of volwaardige Sonos luidsprekers in de huiskamer. Door meerdere luidsprekers te koppelen kun je ze als intercom functie in huis gebruiken om bijvoorbeeld door te geven dat het eten klaar staat.

3. Smart verlichting

Dit is misschien wel het meest bekende voorbeeld van smart home toepassingen en niet zonder reden. Maar naast leuke kleurtjes en een dimmer is er nog meer mogelijk. Zo kun je met sensoren de verlichting automatisch laten inschakelen als de zon onder gaat. Of als je opstaat om naar het toilet te lopen in de nacht. Je hebt het helemaal goed voor elkaar als je nooit meer een lichtknopje hoeft aan te raken in huis.

4. Smart raamdecoratie

De perfecte campagnon voor slimme verlichting is smart raamdecoratie. Die kun je op afstand bedienen, je kunt ook meerdere gordijnen aan elkaar koppelen. Aan de voor- en achterzijde van de huiskamer bijvoorbeeld, of voor in de huiskamer en op de slaapkamer op basis van het invallend zonlicht. Er zijn enorm veel sfeerverhogende mogelijkheden. Met bamboe jaloezieen breng je een natuurlijke sfeer in iedere kamer van je woning. Daarnaast is bamboe een duurzame en hernieuwbare plant.

5. Smart garden binnen

Als we het toch over planten hebben dan mag de smart garden niet ontbreken. Dit is een soort kweekkas met automatische bewatering en voeding. Er zijn diverse systemen waarvan sommige met cartridges werken. Dit zijn potjes die net als een printer bij een specifiek smart garden systeem horen. Je hoeft alleen nog maar te genieten van prachtige planten in huis.

6. Smart garden buiten

Laten we ook niet de buitenzijde van de woning vergeten. Naast slimme lampen buiten die beweging detecteren en slimme rolluiken met een lichtsensor vinden we de bewatering met een sensor ideaal. Dit is een slim sprinkler systeem dat registreert als de bodem droog is en vervolgens de sprinkler in werking stelt. Je kunt uiteraard ook een timer instellen die na zonsondergang de grasmat even lekker opfrist.

Maak je huis slimmer en geniet zelf meer. Dat is echt smart!

Recommended Articles