Marmer in de keuken? Zo zorg je ervoor dat het altijd blijft stralen

Marmer in de keuken is nog altijd een zeer geliefde interieurtrend waardoor de ruimte er een stuk luxer uitziet. Al helemaal wanneer je een open keuken hebt en deze dus altijd zichtbaar is vanuit de woonkamer. Marmer is er in tal van soorten, maten en kleuren. Van donkergroen tot zwart en lichtroze tot wit, met dikke aders of juist aders die nauwelijks zichtbaar zijn.

Elke marmersoort heeft zo haar eigen charme en geeft je keuken een compleet andere uitstraling. Wat voor type marmer je ook hebt aangebracht, je wilt altijd de pracht en praal van deze natuursteen soort uitlichten. Om ervoor te zorgen dat je de look en feel van marmer behoudt, is het belangrijk deze steensoort goed te onderhouden.

Marmer moet goed worden onderhouden

Wanneer je goed voor marmeren oppervlakken in de keuken zorgt, zal je genieten van een extreem lange levensduur. Dit duurzame product gaat namelijk tientallen jaren mee en is een tijdloze keuze voor elke interieurstijl. Marmer onderhoud komt voor vrijwel elke marmersoort op hetzelfde neer, ongeacht de kleur en grootte van de aders. 

Een groot deel zal neerkomen op jouw eigen schoonmaak kunsten. Marmer in de keuken zal namelijk relatief vaak in aanraking komen met vloeistoffen en ander vuil. Zolang je dit altijd direct en grondig verwijdert, behoud je een prachtig stralende keuken. Daarnaast zijn er twee behandelingen mogelijk waardoor marmer er weer als nieuw uitziet.

Impregneer marmeren oppervlakken

Om ervoor te zorgen dat het marmer in de keuken goed bestand is tegen vuil, vocht en vlekken, is het belangrijk dit te laten impregneren. Tijdens zo’n behandeling wordt impregneermiddel opgenomen in de bovenste laag van het gesteente waardoor deze een vocht- en vuilafstotende functie krijgt. Het marmer blijft hierdoor beter bestand tegen vocht en vuil en zal makkelijker te onderhouden zijn maar blijft ook haar mooie uitstraling behouden.

Marmer laten polijsten bij oppervlakkige schade

Ondanks het zorgvuldig onderhouden van marmer, kan er na verloop van tijd toch lichte schade aan het oppervlak ontstaan. Vaak in de vorm van lichte krassen aan het oppervlak, kleine butsen of bijvoorbeeld ingetrokken vlekken. Middels polijsten kan deze oppervlakkige schade worden hersteld en ziet het marmer in de keuken er weer uit als nieuw.

Met fijne diamantschijven zal de bovenste laag van het marmer worden opgeschuurd. Hierdoor verdwijnen kleine oneffenheden en ondiepe krassen. Het marmer ziet er na deze behandeling weer uit als nieuw. 

 

Recommended Articles