Vind een geschikte haard voor jouw interieur

In dit stuk gaan we niet vertellen hoe mooi en fijn een haard wel niet is. We gaan niet alle voordelen opnoemen om je over te halen een sfeerhaard in huis te nemen. Nee, we gaan ervanuit dat je stiekem al lang besloten hebt dat jouw interieur toe is aan wat warmte en gezelligheid! Maar kies je voor een haard zonder afvoer of ga je liever voor een traditionele schoorsteen? En welke stijl matcht het best bij de rest van je interieur? Tot slot moet je ook nog eens bedenken waar je hem gaat plaatsenā€¦

Misschien weerhouden al deze vragen je er al een tijd van om een haard in huis te halen, en dat is natuurlijk zonde! Het is tijd om een einde te maken aan die kille sfeerloze avonden en de gezelligheid in huis te halen. We hebben de meest populaire stijlen voor je op een rij gezet, en horen graag wat het worden gaat!

Minimalistisch Scandinavisch

Gebruik jij veel zachte materialen in huis, zoals licht hout en subtiele stoffen? Dan is de kans groot dat jouw interieur een minimalistische Scandinavische look heeft. Om deze rustige en fijne sfeer te behouden raden we het af om een gigantische glimmende haard pontificaal in de kamer te zetten. Nee, kies liever voor een wit of zwart metalen designhaard die wegvalt in het geheel. Met name de modellen die je aan het plafond kunt ophangen of kunt bevestigen tegen de muur doen het goed in dit type interieur. We zouden gaan voor bio-ethanol omdat echte vlammen toch wel passen bij jouw Zweedse blokhut vibes. Wij zien het al helemaal voor ons!

Botanisch industrieel

De botanische industriƫle look is misschien wel de meest populaire interieurstijl van dit moment. Hij kenmerkt zich door veel gebruik van donker staal en zwarte tinten, die worden gecombineerd met groen en planten. Welke haard het beste past binnen deze setting? Wij adviseren om te kiezen voor een haard die gemaakt is van robuust zwart staal, of juist een mooie donkere houtafwerking heeft. Kies daarnaast voor een strak en hoekig model om het industriƫle gevoel eer aan te doen.

Klassiek landelijk

Veel mensen, met name vrouwen, zijn nog steeds gek van the good old landelijke stijl. Een stoffen bank, houten servieskast en een beetje steigerhout hier en daar toveren je woonkamer om in een boerderij. Ook voor deze interieurstijl zijn er natuurlijk geschikte haarden te vinden. Hoewel het aanbod wat minder groot is zijn er een hoop elektrische haarden op de markt die de looks hebben van een ouderwetse houtkachel. Hierdoor het je het gemak van elektra maar wel met een authentieke sfeer. Best of both worlds dus!

Chic hotel

Ben jij het type met strak gekamde haartjes, duur klokkie om de pols en een Louis Vuitton tasje om de schouder? Dan is de kans groot dat je helemaal voor de luxe hotel vibe wil gaan. Deze stijl wordt getypeerd door veel donkere kleuren te combineren met glimmende elementen. De meest geschikte haard voor dit interieur is een grote inbouw haard, elektrisch of op bio-ethanol. Als je helemaal all-in wil gaan plaats je hem onder je televisie. Dit kan overigens ook prima op de slaapkamer!

Mogelijkheden ten over. Definieer je stijl, kies je haard en ren naar de winkel. Zo weet je zeker dat je snel met je voetjes omhoog en een verdient glaasje wijn kunt genieten van de fijne warme sfeer die een openhaard te bieden heeft.

Recommended Articles