Welke lampen zijn onmisbaar in huis?

Ben je op zoek naar nieuwe lampen voor in huis? Dan kunnen wij ons goed voorstellen dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Het aanbod is de laatste jaren namelijk alsmaar groter en groter geworden. Dit maakt het vinden van een geschikte lamp er niet makkelijker op. Om het jou allemaal wat makkelijker te maken, bieden wij jou in deze tekst de helpende hand. Hieronder zetten we namelijk een aantal lampen op een rijtje die onmisbaar zijn in huis.

1. Hanglampen

In vrijwel iedere woning zien we vandaag de dag één of meerdere hanglampen terug. Deze lampen zijn vooral geliefd omdat je ze op verschillende plekken op kunt hangen. Zo hangen veel mensen zo’n lamp op boven hun eettafel. Ook boven een salontafel zien we regelmatig een hanglamp terug. Als je een hoge hal hebt, kun je zelfs overwegen om een mooie hanglamp in het trapgat op te hangen.

Wil je een hanglamp kopen? Dan ontdek je al snel dat deze lampen er in allerlei soorten en maten zijn. Je kunt een ronde hanglamp kopen, maar ook voor een hanglamp met zwarte lampenkappen kiezen. Daarom raden wij je aan eerst voor jezelf te bepalen wat voor een soort hanglamp jouw voorkeur geniet. Dit maakt het een stuk makkelijker om uiteindelijk een hanglamp te kopen.

2. Vloerlampen

Hanglampen komen we in vrijwel iedere woning tegen. Toch kun je ook nog andere lampen kopen. Vloerlampen zijn hier een voorbeeld van. Zoals de naam al aangeeft, zijn dit lampen die je op de vloer zet. Zo’n lamp heeft vaak een brede voet, waardoor hij stabiel staat. Vloerlampen zijn ook verkrijgbaar in allerlei soorten, maten en kleuren. Zo kom je bijvoorbeeld industriële vloerlampen tegen, maar ook landelijke vloerlampen met een lampenkap.

3. Tafellampen

Wil je meer sfeer in huis halen? Dan kun je een vloerlamp kopen. Probleem is alleen dat niet iedereen hier ruimte voor heeft. Daarnaast vinden sommige mensen een vloerlamp niet mooi. Geldt dit ook voor jou? Dan biedt een tafellamp uitkomst. Deze lamp zet je bijvoorbeeld op een dressoir of bijzettafel neer. Tafellampen zijn overigens niet alleen sfeerverhogend, maar ook functioneel. Veel mensen gebruiken hem namelijk om te lezen of tijdens het werk.

4. Plafonnières

In ruimtes waarin weinig tijd wordt doorgebracht, hangen veel mensen een simpele lamp op. Logisch, want het is zonde om voor zo’n ruimte een dure (hang)lamp te kopen. Vandaar dat er in ieder huis ook wel een plafonnière hangt. Deze lamp komen we bijvoorbeeld vaak tegen in een berging, hal of op het toilet. Deze lampen bevestig je strak tegen het plafond, waardoor je er geen hinder van ondervindt. Het zijn misschien niet de meest mooie lampen, maar ze zijn wel bijzonder functioneel. Een plafonnière geeft namelijk veel licht af, waardoor je goed ziet wat je doet.

Recommended Articles