3 redenen om een wespennest snel te verwijderen

Vliegen er veel wespen rondom jouw woning? Dan zit er mogelijk ergens een nest. Dit doet niet bij iedereen direct de alarmbellen rinkelen. Toch zou dit wel moeten. Een wespennest moet immers zo snel mogelijk verwijderd worden. Helaas zien veel mensen niet in waarom dit nodig is. Geldt dit ook voor jou? Dan ben je hier aan het juiste adres. Wij zetten in deze tekst namelijk 3 redenen op een rijtje om een wespennest snel te verwijderen.

1. De populatie ontwikkelt zich niet verder

Zodra de winter voorbij is, ontwaakt de koningin uit haar winterslaap. Ze gaat in dat geval op zoek naar een geschikte plek om haar nest te bouwen. Doordat een koningin in het begin alleen is, is een wespennest vaak niet bijzonder groot. Toch groeit deze steeds verder als je er niets tegen doet. Hierdoor kunnen er binnen de kortste keren honderden wespen in het nest zitten. In het ergste geval kan een nest zelfs plaats bieden aan duizenden wespen. Verwijder je een wespennest zo snel mogelijk? Dan blijft het aantal wespen in het nest beperkt.

2. Je ervaart minder overlast

Een tweede reden om een nest snel te verwijderen, is omdat je hierdoor zelf minder overlast van de beestjes ervaart. Dit komt vooral doordat de populatie geen grootse vormen aan kan nemen als je vroeg ingrijpt. Zodoende voorkom je dat er straks honderden of duizenden wespen in een nest zitten. Doe je niets? Dan kunnen deze wespen jou tot last zijn. De beestjes verlaten hun nest namelijk regelmatig, bijvoorbeeld om eten te zoeken. Ze komen onder meer op zoetigheid af, waardoor ze vaak in de buurt van mensen opduiken.

3. De kans op wespensteken is kleiner

Het is algemeen bekend dat wespen kunnen steken. Dit doen ze niet zomaar, maar alleen als zij zich in het nauw gedreven voelen. Zie je een wesp in jouw omgeving vliegen en wil je deze doden? Dan kan de wesp agressief worden. Als er meerdere wespen in de buurt zijn, kunnen zij jou gezamenlijk aanvallen. De kans op een wespensteek is in dat geval aanzienlijk groter. Ga je direct over tot verwijderen als je een wespennest ziet? Dan loop je minder risico om gestoken te worden en dat is voor veel mensen een prettig idee.

Zelf verwijderen of laten doen?

Er zijn mensen die proberen zelf een wespennest te verwijderen. Dit kan, maar wij raden het niet aan. Waarom niet? Omdat wespen jou massaal aan kunnen vallen als je het nest weghaalt. Schakel daarom altijd een professionele bestrijder in voor wespennest verwijderen. Kies bij voorkeur voor een bestrijder uit de buurt. Hij kan snel bij jou langskomen en direct tot actie overgaan. Hierdoor ben je binnen de kortste keren verlost van het nest en de bijkomende overlast die wespen veroorzaken.

Recommended Articles