Een van de meest onderschatte manieren om de tuin vaker te gebruiken: het creëren van een zitplaats!

Het creëren van zitplaatsen is een geweldige manier om een verrassingselement aan je tuin toe te voegen en een plek te creëren die aanvoelt als een aparte kleine kamer. Het is ook een fantastische manier om vrienden bij elkaar te brengen, waardoor de tuin de perfecte plek wordt voor een gezellige avond! Als je de ruimte hebt, kan het ontwerpen van een zitruimte als onderdeel van je tuin het beste zijn wat je het hele jaar doet. Hier volgen enkele ideeën over hoe u dit kunt realiseren.

Waarom een zithoek bouwen?

De zitruimte kan zo groot of klein zijn als je zelf wilt. Maar laten we het eerst hebben over de voordelen van een zithoek in de tuin. Een zithoek creëren heeft veel meer voordelen dan alleen de tuin bruikbaarder maken. Je kan er een mooiere tuin mee creëren, het onderhoud verminderen en de waarde van de tuin verhogen. Met een zithoek kun je een ruimte voor eenmalig gebruik veranderen in iets dat het hele jaar door kan worden gebruikt zonder dat je daar extra moeite voor hoeft te doen. 

Hoe bouw je een zithoek?

Bepaal eerst waar je de zithoek wilt plaatsen. Kijk of er natuurlijke elementen zijn die je kan gebruiken, zoals een kleine waterpartij, een tuinpad of een hekwerk. Als u een nieuwe zithoek bouwt, bedenk dan wat je graag wilt van je zitplek. Wil je banken, stoelen, een hangmat of allemaal. Een zithoek hoeft ook niet strikt buiten te zijn. Je kan namelijk ook kiezen voor een tuinhuis met overkapping. Op deze manier heb je een buiten gedeelte en een binnengedeelte, ook zit je altijd droog op deze manier. Als je niet zo goed kan bouwen kan je altijd kiezen om voor een tuinhuis een kijkje te nemen naar Lugarde tuinhuizen. Ze zijn in veel stijlen mogelijk en zijn perfect voor iedere tuin.

Maak de zithoek buiten gezellig

Als je een zithoek hebt gebouwd of je een tuinhuis van Woodpro Nederland hebt gekocht ben je nog niet klaar met het maken van je zithoek. Je hebt nu de basis, maar je moet de finishing touches nog doen. Je zithoek moet nog gezellig worden gemaakt. Dit kan je doen door leuke verlichting en meubels toe te voegen. Zo geef je je buiten ruimte een woonkamer gevoel.

Recommended Articles