Hangplanten, een vrolijke trend

Het komt uit de jaren ’70 maar nu zijn hangplanten weer een nieuwe woontrend geworden. Natuurlijk in een modern jasje dat past bij onze huidige woonomgeving. Je kunt de hangplanten echt overal ophangen: voor de ramen, in de keuken of zelf in je bad- of slaapkamer. En ben je op zoek naar een origineel plekje, hang ze dan in het trappengat. Dit geeft een leuk en speel effect in een doorgaans saaie ruimte. Hangplanten in huis zijn niet alleen sfeervol, maar het is ook weer eens een ander zicht dan een gewone kamerplant in een pot. Welke soorten hangplanten kun je het best in huis halen?

Enkele hangplanten voor binnen

Een van de meest bekende hangplanten is de Hedera. Deze hangplant is beter bekend onder de naam klimop. Misschien denk je bij klimop aan een plant voor buiten, deze wordt namelijk ook vaak tegen een schutting geplaatst, maar je kunt een klimop ook binnen als hangplant gebruiken. Klimop is als hangplant binnen ideaal, de takken van deze plant vallen mooi naar beneden.

Deze plant heeft veel water nodig en het best kun je ‘m ophangen op een plaats met schaduw of halfschaduw. Een andere leuke plant die in de categorie hangplanten valt is de Aeschynanthus Radicans, oftewel ook wel lipstickplant. Deze naam is afgeleid van de rode bloemen die aan deze plant groeien. Als jij graag wat kleur in je huis wilt of je hebt rode accenten in je interieur is deze hangplant ideaal. Een andere naam voor deze plant is ook wel rasta, dat komt doordat de bladeren iets wat hebben van dreadlocks.

Doordat deze plant gemakkelijk is in de verzorging is het ook een populaire plant, geef ‘m een keer per week water en je hangplant zal het goed doen. Of kies voor de Hertshoornvaren, een speciaal type varen met blaren die doen denken aan de vorm van een hertshoorn. De laatste tip in de rij voor hangplanten binnen, is de luchtplant, oftewel de Tillandsia. Dit is de ideale plant voor hangmanden omdat deze hangplant zo goed als geen wortels heeft. Hierdoor heeft deze plant geen potten of schalen nodig om hem in te doen. Je kan hem in een mooie metalen hanger hangen als blikvanger in de ruimte. Er zijn verschillende varianten van deze plant.

Ook deze valt in het rijtje ‘makkelijk te verzorgen’. Hij heeft een klein beetje water nodig, in de winter is één keer per twee weken water geven zelfs al voldoende.

Hangplanten bestellen

Zo zie je dat er een ruime mogelijkheid is aan diverse soorten hangplanten. Elke plant heeft weer een andere uitstraling waardoor je altijd wel kan kiezen voor een hangplant die past bij jouw interieur. Je koopt de meeste hangplanten in combinatie met een hangpot met ophangmechanisme. Zo kun de hangplant direct ophangen. Hangplanten zijn leuk en vrolijk. Zet ze bijvoorbeeld op een (hoge) kast. Op die manier vallen de stengels en bladeren mooi langs de hoek of zijkant van de kast. Bestel je planten online en binnen no-time doe je mee met de laatste woontrend.

Recommended Articles