Kleine badkamer? Zo lijkt jouw badkamer optisch groter!

Een badkamer van slechts zes vierkante meter is niet groot. Toch is dit groot genoeg om de badkamer helemaal naar wens te maken. Door slim met de aanwezige ruimte om te gaan, kom je al een heel eind.

Daarnaast heb je meerdere mogelijkheden om een badkamer optisch groter te laten lijken. De beste mogelijkheden die je op dit gebied hebt, worden hieronder in het kort besproken en toegelicht. 

Hang één of meerdere spiegels in je badkamer op

Door een spiegel in je badkamer op te hangen, vergroot je je badkamer optisch. Dit heeft puur met het spiegelbeeld te maken dat je in de badkamer ziet. Indien je meerdere spiegels in je kleine badkamer ophangt, kun je je badkamers zelfs nog groter laten ogen.

Bijkomend voordeel: bij bijvoorbeeld Megadump Eindhoven kun je uit heel veel spiegels kiezen. Ronde spiegels, vierkante spiegels, spiegels met verlichting en gouden spiegels zijn hier slechts enkele voorbeelden van. 

Werk met lichtere kleuren

In een kleine badkamer is het advies om met lichtere kleuren te werken. Als je bijvoorbeeld zwarte tegels in een kleine badkamer plaatst, oogt de badkamer direct een stuk kleiner.

Door voor lichtgekleurde vloertegels Eindhoven te kiezen, laat je je badkamer juist groter ogen. Dit werkt niet alleen met tegels zo, maar ook met bijvoorbeeld het badkamermeubel. Bestel je nieuwe badkamermeubel bijvoorbeeld in het wit; zo’n meubelstuk oogt echt een stuk ruimer dan een zwart meubelstuk met dezelfde afmetingen.

Bijkomende tip voor vloer- en wandtegels: kies voor grotere tegels. Des te minder voegen er in je badkamer zichtbaar zijn, des te groter je badkamer lijkt.

Werk de hoogte in

In een kleine badkamer doe je er verstandig aan om in de hoogte te werken. Dit laat je badkamer optisch groter ogen, terwijl je ook nog eens beter met alle aanwezige ruimte omgaat. 

Indien je nog een nieuwe radiator nodig hebt, kies je dus het beste voor een hoge radiator. Zo’n radiator hang je makkelijk aan de muur op, waarna de badkamer een stuk hoger oogt. Het optisch vergroten van je badkamer hoeft dus niet altijd op de diepte of breedte betrekking te hebben.

Douchedeur van glas

In een kleine badkamer is het verstandig om veel gebruik te maken van glas. Dit geldt voor de spiegel, maar geldt ook voor je douchedeur. Kies bij voorkeur voor een douchedeur van glas. Door zo’n deur kijk je heen, waardoor de badkamer direct optisch een stuk groter lijkt.

Houd je badkamer netjes

Tot slot is het advies om je kleine badkamer heel netjes te houden. Door de badkamer zo strak mogelijk te houden, voorkom je dat het een rommeltje gaat worden. Rommel laat een ruimte direct kleiner ogen, dus hou je badkamer echt zo netjes mogelijk.

Recommended Articles