Verschillende wooninspiraties met led verlichting

Lampen zijn onmisbaar in huis. Je gebruikt ze ’s ochtends als het nog donker is bij het opstaan en ’s avonds als je laat naar bed gaat. Behalve dat lampen nuttig zijn, dragen ze ook bij aan de sfeer in huis. Daarom is het goed om na te denken over de soort lamp die je kiest. Want ieder type lamp, zowel een tafellamp als een led hanglamp bepaalt de sfeer in huis en de stijl van je inrichting.

Waar let je op bij het verlichten van je woning?

Verlichting in huis kunnen we verdelen in een basisverlichting en decoratieve verlichting. De basisverlichting doe je vaak als eerste aan als je een donkere kamer binnenkomt. Dit is in veel gevallen de lamp die aan het plafond hangt. Pas daarna doe je de decoratieve lampen aan. Zorg dus dat je een goede verlichting als basis hebt, zodat je altijd goed licht hebt bij binnenkomst. In de wintermaanden branden de lampen flink wat uren op een dag. Kijk dus ook voor energiezuinige verlichting in de vorm van ledlampen. Deze verbruiken weinig stroom en hebben veel branduren. Je hoeft de led lampen dus niet vaak te vervangen. Dat is helemaal handig als de lamp aan het plafond hangt, zoals bij een led hanglamp.

Speel met kleur in de verlichting voor meer sfeer

De kleur van het licht is ook belangrijk als je een kamer sfeervol wilt verlichten. Een ledlamp is verkrijgbaar in verschillende kleurvariaties. Denk bijvoorbeeld aan een helder wit licht tot een warm wit licht. Door de juiste ledlamp op de juiste plek in de kamer te plaatsen, bepaal je de sfeer in de ruimte. Daarbij houd je tevens rekening met de activiteiten die er plaatsvinden. Voor een led hanglamp boven de eettafel in de woonkamer kies je bijvoorbeeld voor een warm wit licht. Hang je de led hanglamp boven een bureau, dan ga je voor wit daglicht. De led hanglampen zijn vaak voorzien van een dimmer. Zo pas je de sterkte van de lichtkleur nog handmatig aan de gelegenheid aan.
De ledverlichting is verkrijgbaar met diverse fittingen, zowel een dikke als een smalle fitting. Ook heb je keuze uit allerlei vormen van ledlampen zoals een ronde bol of een kaarsvormige lamp. Deze led verlichting komen mooi tot hun recht in een led hanglamp met een opengewerkte lampenkap. Dit draagt eveneens bij aan de sfeer die de led hanglamp uitstraalt.

Waar past een led hanglamp?

Een logische plek om een led hanglamp op te hangen, is boven de eettafel. Dit kan in de keuken zijn of in de woonkamer. Maar dankzij de verschillende ontwerpen van de led hanglamp, heb je nog veel meer mogelijkheden. Zo is de led hanglamp de blikvanger in je kamer als je deze met twee of drie boven het dressoir hangt. Kies voor een kap van gerookt glas voor een sfeervol effect. In het trappengat past een led hanglamp, met meerdere lampenkappen, bijvoorbeeld mooi. Zeker als de lampenkappen op verschillende hoogtes aan de armatuur hangen. Hang een moderne led hanglamp op de tienerkamer aan het plafond. En kies voor een klassiek ontwerp van de led hanglamp op de studeerkamer. 

Recommended Articles