Verwarming anno 2022: maak kennis met infrarood verwarming!

Als het weer begint af te koelen, is het tijd om te gaan nadenken over hoe je je huis kunt verwarmen. Een populaire optie anno 2022 is natuurlijk vloerverwarming. Deze soort verwarming is onopvallend en kan in elke kamer van je huis geïnstalleerd worden. Bovendien houdt het je voeten heerlijk warm! Een andere – nieuwere – optie om je huis te verwarmen zijn infrarood panelen. Deze panelen gebruiken infrarode straling om je kamer op te warmen. Deze vorm van verwarming werkt snel en kan een kamer binnen no-time opwarmen – en daarnaast ziet het er ook nog eens stijlvol uit. Ben je benieuwd naar deze vorm van verwarming? Lees dan snel verder!

Wat is infrarood verwarming?

Infrarood verwarming is een nieuwe en vernieuwende vorm van verwarming die steeds populairder wordt. Het is anders dan andere vormen van verwarming, zoals vloerverwarming, omdat het infrarode straling gebruikt om de kamer op te warmen. Deze vorm van verwarming werkt snel en kan een kamer in een mum van tijd opwarmen.

Ze is ook ontzettend stijlvol en kan aangepast worden aan het gewenste comfort in de kamer. Infrarood panelen zijn een prima optie voor huizen, kantoren, vakantiehuizen, winkels, restaurants, jachten, caravans, en elk ander soort gebouw. Volgens sommigen is infrarood verwarming ook wel ‘het verwarmingssysteem van de toekomst’. Als je dus een efficiënte en stijlvolle manier zoekt om je huis of kantoor te verwarmen, dan kunnen infrarood panelen het antwoord zijn!

Hoe werkt het?

Het fundamentele onderscheid tussen infrarood- en convectieverwarming is de lucht. Wat er namelijk gebeurt is dat infrarood verwarming de lucht niet verwarmt, maar voorwerpen. Dit doet het via lange golf infrarood straling. Dit zorgt er ook voor dat er geen winden of stof/stofmijt/ pollen/bacteriën ronddwarrelen, dus is er geen extra ventilatie nodig. Infrarood verwarming geeft stralingswarmte af en geen convectiewarmte, waardoor objcten zoals wanden, plafond, vloer, meubels én het menselijk lichaam effectief wordt verwarmd. Deze warmte wordt vervolgens aan de ruimte afgegeven.

Omdat infrarood verwarming de omgeving verwarmt en er geen lucht circuleert, is de luchtkwaliteit veel beter met deze verwarmingsmethode. Dit komt omdat bij normale verwarming de lucht wordt verwarmd, opstijgt en bij afkoeling weer daalt. Dit zorgt voor temperatuurverschillen in de ruimte en dit is ook de reden waarom je vaak een koudere vloer hebt. Ook zorgt een warme lucht soms voor condensatie en schimmelvorming in de woning, wanneer het tegen koude oppervlaktes zoals muren) en wanden opbotst.

Verschillende opties infrarood verwarming

Er zijn allerlei verschillende infrarood verwarmingspanelen op de markt. Sommige zijn verwerkt in glaspanelen, schilderijen, kunstvoorwerpen, spiegels en zelfs krijtborden. Deze panelen zijn stijlvol en efficiënt en kunnen aan het gewenste comfort van de kamer aangepast worden. Wie had ooit gedacht dat een schildeirj aan de muur je woning kon verwarmen?!! Een kijkje bij een aanbieder zoals Redwell geeft je een goed idee van wat er momenteel allemaal mogelijk is. Eén ding is in ieder geval zeker: infrarood verwarming is véél stijlvoller dan je standaard radiator of vloerverwarming!

Recommended Articles