Zo kun je ervoor zorgen dat je badkamer optisch groter lijkt

Met name in oudere huizen zijn de badkamers relatief klein. Dit komt voornamelijk doordat het belang van een badkamer vroeger niet al te groot was. In een nieuw huis wordt echter wél veel waarde gehecht aan een fijne badkamer.

Woon je in een ouder huis? Dan is de kans groot dat je ook een relatief kleine badkamer hebt. Dit brengt voor het inrichten van je nieuwe badkamer een paar uitdagingen met zich mee. Maar, uitdagingen zijn er uiteraard om zo goed mogelijk mee om te gaan.

Er bestaan gelukkig meerdere mogelijkheden om je badkamer optisch groter te laten lijken. De beste mogelijkheden hiervoor vind je in dit artikel.

Mogelijkheid 1: kies voor grote en lichte tegels

Wil je tegels kopen voor in je nieuwe badkamer? Richt je voor in een kleine badkamer dan op grote en lichtgekleurde tegels. Met grote tegels laat je een ruimte automatisch al groter ogen. Dit komt vooral doordat de grote tegels een bepaalde vorm van rust met zich meebrengen.

En het is dus ook aan te raden om voor lichtgekleurde tegels te kiezen. Leg maar eens een witte en zwarte wandtegel naast elkaar. Je ziet dan direct dat de zwarte kleur de tegel kleiner laat ogen. Plaats je meerdere van deze zwarte tegels naast elkaar? Dan is dit effect des te groter. Kies daarom altijd voor lichtgekleurde tegels in een kleine badkamer.

Mogelijkheid 2: kies voor onderdelen van glas

In een badkamer is het vrij gebruikelijk om glazen onderdelen te verwerken. Zo kun je voor een douchewand glas kiezen, maar ook voor een grote spiegel van glas. Het advies is om in ieder geval zoveel mogelijk onderdelen van glas in je badkamer te verwerken.

Glas laat een ruimte simpelweg groter ogen. Dit komt doordat je door sommige glazen heen kunt kijken, maar dit komt ook door de weerspiegeling van glas. Van dat laatste profiteer je uiteraard bij een gave badkamerspiegel van glas.

Mogelijkheid 3: pas op met veel accessoires

Plaats je heel veel accessoires in een kleine badkamer? Dan oogt de badkamer al snel veel te druk. En daarmee lijkt de badkamer optisch kleiner te zijn. Je kunt daarom beter maar met beleid accessoires in je badkamer verwerken. Doe dit eigenlijk alleen als de accessoires daadwerkelijk een meerwaarde bieden. Daarmee hou je de badkamer rustig. En laat je de badkamer optisch groter ogen.

Mogelijkheid 4: ga voor lichte kleuren

Het is dus aan te raden om voor lichtgekleurde tegels te kiezen. Maar, het is ook aan te raden om voor lichte kleuren bij bijvoorbeeld de wastafel te gaan. En om lichte kleuren te gebruiken op de muren, in de douche en bij andere elementen in je badkamer. 

Recommended Articles