5 manieren om je balkon te verfraaien

Een balkon kan een heel mooie aanwinst voor je huis zijn. Het kan je extra ruimte bieden om te ontspannen of gasten te ontvangen. En met een beetje creativiteit kun je je balkon inrichten op een manier die het zowel comfortabel als stijlvol maakt. Hier zijn vijf manieren om je balkon optimaal te benutten en er misschien wel je meest favoriete plek van je woning van te maken. Lees je mee?

1. Voeg wat planten of bloemen toe

Bloemen en planten kunnen kleur en leven toevoegen aan elke ruimte, en ze zijn vooral mooi op een balkon waar misschien niet veel natuurlijk licht is. Probeer potplanten of wijnranken toe te voegen die langs de reling groeien, of kies voor bloemen in felle kleuren om je balkon te laten knallen.

2. Koop wat meubilair

Geen balkon is compleet zonder de perfecte meubelopstelling, dus investeer zeker in een goede stoel, een balkon bankje en misschien een tafel. Je kunt er ook kussens, spreien en vloerkleden bij kopen voor extra comfort en warmte. Bedenk wel dat je stevige stukken nodig hebt die bij harde wind niet kunnen omvallen, en berg ze goed op als ze niet gebruikt worden. Je wilt immers niet dat je prachtige meubelstukken met een harde wind van je balkon vliegen.

3. Voeg verlichting toe

Verlichting is op een balkon net zo belangrijk als binnenshuis, dus zorg voor voldoende lampen en lantaarns die de ruimte prachtig zullen maken. Zo wordt het ‘s avonds laat gezelliger en kunnen de gasten comfortabel met elkaar praten zonder in het donker te hoeven staan.

4. Plant wat items die vogels aantrekken

Vogels hebben de neiging over balkons te vliegen, dus waarom zou je ze geen reden geven om te landen? Zet vogelvoederhuisjes neer en vul ze met zaden waar je plaatselijke wilde vogels dol op zijn. Je kunt ook wilde bloemenstruiken planten voor de bijen en vlinders. Vogels zullen erdoor aangetrokken worden en ze zullen zich meteen thuis voelen in je gezellige balkonomgeving.

5. Hang windgongs aan de reling

Windgongs zijn een gemakkelijke manier om wat geluid aan je ruimte toe te voegen zonder dat je voor geluidsoverlast zorgt. Ze zijn vooral mooi als het buiten waait, want de zachte muziek die ze maken waait mee in de bries met de planten die op je balkonreling groeien!

Dus daar heb je het! Vijf manieren om je balkon te versieren en er een mooie aanwinst voor je huis van te maken. Probeer wat planten, verlichting, meubels, voorwerpen die vogels aantrekken en windgongen toe te voegen. Je zult er versteld van staan hoeveel meer plezier je beleeft aan het doorbrengen van tijd op je nieuwe buitenruimte!

Recommended Articles