Bamboe verwerken in de tuin? Zo doe je dat

Bamboe is een mooi natuurlijk materiaal wat een tropische uitstraling heeft, daarom zou het een ideaal materiaal zijn om te gebruiken voor in de tuin. Daarom gaan we in deze blog vertellen hoe je bamboe kunt toepassen in de tuin, om jouw tuin een natuurlijke uitstraling te geven. Maar ook wat er naast de bamboe goed in de tuin past, om er een mooi geheel van te kunnen maken. 

Bamboe in de tuin als decoratie

Bamboe in de tuin brengt een hele natuurlijke sfeer met zich mee welke in elke tuin wel thuis past, al helemaal wanneer je een tropische tuin wil maken is bamboe ideaal. Je kunt bamboe namelijk zowel als soort decoratie gebruik, als ook voor daadwerkelijk nuttige dingen. Zo kun je bijvoorbeeld een overkapping nemen welke bedekt is met bamboematten, deze overkapping is meer voor de sier dan praktisch. Aangezien de bamboematten wel veel licht doorlaten maar ook wel weer schaduw bieden. Met deze bamboematten creëer je wel een hele natuurlijke uitstraling in de tuin, doordat het lichtval lijkt op de lichtval die je ook in het oerwoud vindt. 

Bamboe in de tuin maar dan praktisch 

Maar om alleen bamboe te gebruiken als decoratie is ook weer zoiets, gelukkig kun je bamboe ook praktisch gebruiken. Zo biedt bamboo import namelijk ook schuttingen aan welke gemaakt zijn van bamboe. Deze schutting is wel op dezelfde manier gemaakt als de overkapping, waardoor ook de schutting veel licht doorlaat. Maar het verschil met de overkapping is dat de schutting het zicht van buitenaf afschermt, terwijl de overkapping in dat opzicht geen meerwaarde biedt ter bescherming. Maar je zou als bamboe schutting ook een schutting kunnen nemen, welke wel helemaal afsluit waardoor deze ook geen licht doorlaat. 

Bamboe tuinhuisje 

En wanneer je helemaal weg bent van bamboe en overweegt om een tuinhuisje te nemen, kun je er ook nog voor kiezen om een bamboe tuinhuisje te nemen. Als je toch al de tuin aan kleed met bamboe dan past een bamboe tuinhuis daar perfect tussen. Naast dat een bamboe tuinhuisje natuurlijk er mooi tussen past is het ook nog praktisch. Een tuinhuisje biedt namelijk veel mogelijkheden voor opslag in de tuin. Zo kun je al het tuingereedschap in het huisje opbergen, of het huisje gebruiken als een fietsenstalling. Op deze manier hou je de tuin netjes opgeruimd. Een opgeruimde tuin is wel zo fijn. 

Recommended Articles