De beste computer voor jouw interieur

Een computer staat niet altijd even stijlvol in je interieur. Het grote scherm kan te modern ogen en de verschillende snoeren geven een rommelige indruk. Het is daarom goed te begrijpen dat je de computer liever wegwerkt of uit het zicht haalt. Gelukkig zijn er een paart goede tips om je computer op een stijlvolle manier in je interieur te verwerken, van het verbergen van de computer tot het managen van de kabels.

De computer verbergen

Als je echt geen liefhebber bent van een monitor die in het zicht staat dan is het de beste optie om het in zijn geheel te verstoppen. Dit kan bijvoorbeeld in een kast waarbij je de deuren kunt sluiten. Een andere mogelijkheid is een ouderwets bureau met een klep om de computer uit het zicht te halen.

Je computer als eyecatcher

Een computer kan een flinke investering zijn dus het is geen gek idee om het als blikvanger in het interieur te gebruiken. Maak je computer af met een stel goede speakers om te gebruiken voor het kijken van films. Dit is vooral een goede tip als je computer in je hobbykamer of mancave staat. Of wellicht gebruik je de computer voor het maken van sportweddenschappen, in dat geval is het handig om er een mooie TV naast te zetten. Op deze manier is het een perfecte set-up voor live wedden. Nu alleen nog wat vrienden uitnodigen en een biertje erbij en je bent klaar voor een gezellige middag sport kijken.

Laptop in plaats van computer

Een andere optie is om je grote computer te vervangen met een laptop. Een laptop is niet alleen compacter, je kunt het eenvoudig dichtklappen en in een lade opbergen. Daarbij heb je bij een laptop niet te maken met een los toetsenbord, monitor en een behuizing. Als je de computer helemaal niet veel gebruikt kun je zelfs een tablet als vervanging gebruiken. Een tablet is nog kleiner dan een laptop en je hebt tegenwoordig modellen inclusief een toetsenbord zodat het niet heel anders werkt dan een laptop.

Kies een computer die bij jouw stijl past

Er is voldoende keuze op de markt als het aankomt op computers, verschillende formaten, kleuren en ontwerpen. Dit maakt het mogelijk om een computer te kiezen die het beste bij jouw stijl past. De ouderwetse grote computer monitors zijn verleden tijd en komen gelukkig niet meer terug. De modellen van nu zijn doorgaans minimalistisch en hebben een strak ontwerp.

Gebruik accessoires

In plaats van je computer verbergen kun je de computerruimte upgraden door middel van een aantal stijlvolle accessoires. Wat dacht je van een coole bureaulamp, een onderlegger en een standaard voor de monitor. Daarnaast kun je planten en andere decoraties neerzetten bij de computer om een gezellige sfeer te creëren. Met behulp van fraaie accessoires kun je er voor zorgen dat je computer beter bij je interieur past, hierdoor oogt je kamer meer als een geheel.

Kabels wegwerken

En dan zijn er nog de verschillende kabels die op de computer zijn aangesloten. Er zijn een aantal manieren waardoor je de warboel van kabels netter kunt laten ogen. Een goede oplossing is een bak voor kabelmanagement. Deze bakken kosten niet veel en zijn ideaal voor het opbergen van kabels. Je hoeft enkel het overgebleven stuk kabel in de bak te stoppen, de bak is namelijk voorzien van smalle openingen waar de kabels doorheen passen. Een andere mogelijkheid is een kabelgoot die je aan de onderkant van het bureau kunt bevestigen. je kunt de kabels in de kabelgoot plaatsen zodat ze niet rommelig op de grond hoeven te liggen.

Recommended Articles