De nieuwste interieurtrends van 2022

Op het gebied van interieur zijn er altijd nieuwe trend, en blijven er ontwikkelingen plaatsvinden. Ook in 2022 zien we weer dat er allerlei nieuwe woontrends naar voren komen. Ook zijn er een aantal die zich doorzetten en de afgelopen jaren ook al te zien waren. Ben je benieuwd wat er qua interieur allemaal is veranderd en wat er helemaal hip is op dit moment? Lees dan snel verder!

Het belang van een mooi interieur

Sommige stijlen zijn van alle tijden, terwijl andere dingen juist weer om een bepaalde periode terugkeren. Het interieur van een ruimte kan echter een belangrijke rol spelen, en niet alleen in huizen. Veel bedrijven besteden er ook veel aandacht aan, bijvoorbeeld door goed na te denken over wat ze uit willen stralen naar klanten en bezoekers. Zo zie je bij veel meubelzaken dat alles er vaak knus uitziet, maar willen andere winkels die niets met interieur te maken hebben juist weer wat anders laten zien.

Hetzelfde geldt eigenlijk voor websites. Op de meeste websites is namelijk over alles nagedacht, zoals welke kleuren er worden gebruikt, welke lettertypes en welke layout. Als je in gaat zetten in Pay n play casino’s merk je dat de site erop is ingericht om het spelers naar de zin te maken. Websites als e-commerce platformen of waar je reizen kunt boeken, richten zich weer vaker op goede zoekfuncties. Voor nu blijven we bij het interieur, en gaan we kijken wat de grootste huidige trends zijn.

De laatste trends

In de laatste jaren zien we dat er op het gebied van decoratie en inrichting vaak dezelfde dingen in zijn. Daarbij gaat het vooral om een wat meer industriële look, met bijvoorbeeld gietvloeren en stalen deuren. Toch is er ook wel weer wat aan het veranderen aan dit beeld. Wat dat allemaal is, zie je hieronder. 

De natuur in huis

Duurzaamheid en de natuur gaan een steeds grotere rol spelen in de manier waarop we onze huizen in gaan richten. En omdat we in de afgelopen jaren ook nog eens meer dan ooit thuis hebben gezeten, denken veel mensen hier nu extra veel over na. Veel mensen willen graag meer groen om zich heen en beginnen daarmee door een stukje natuur in huis te halen. Daarbij kun je onder andere denken aan meer natuurlijke stoffen en materialen, maar ook aan grote en bijzondere planten, of decoratie die hierbij aansluit.

Donkerblauw

Donkerblauw is om meerdere redenen een prima kleur om te gebruiken voor de inrichting van je huis. Het oogt stijlvol, past bijna overal bij en daarom kun je eenvoudig combineren met andere meubelstukken en decoratie. Deze trend kwam vorig jaar al een beetje doorzetten en dat is zeker nog niet voorbij. Het geeft een gevoel van ruimte en rust tegelijk, en is tijdloos. Daarom zien we het vaak na verloop van tijd terugkeren, en dus ook in 2022. Voor veel vloeren, wanden en kleden en tapijten wordt het gebruikt, terwijl het naadloos aansluit bij een industriële of vintage look, waarover nu meer.

Vintage

De tijd dat alles perfect ingericht moest zijn is voorbij. Sterker nog, de vintage look is weer helemaal terug. Daarbij maakt het weinig uit als een meubelstuk niet helemaal egaal is, of er een krasje of kiertje in zit. In veel woningen zien we diverse soorten materialen terug die helemaal passen in de vintage inrichting. Ook gaan dergelijke meubelstukken vaak een stuk langer mee en zijn ze dus duurzamer, wat zorgt voor een mooie win-win situatie.  

Bijzondere lampen

De lamp schijnt normaal op anderen, maar staat nu zelf in het middelpunt van de aandacht. We zien veel opvallende soorten verlichting, met bijzondere lampenkappen en voeten van marmer. Maar als je het liever iets minimalistischer hebt kan dat ook. Hierbij sluit bijvoorbeeld een wat meer eenvoudige houten ring goed aan, of kun je kiezen voor een mooi weggewerkte plafondlamp.

 

Recommended Articles