Hoe bepaal je het interieur van een horecazaak?

Het hebben van een eigen horecazaak is iets dat veel mensen ambiëren. Dit komt met name door het hele concept van een horecazaak. Je voorziet andere mensen in een vrijetijdsinvulling en dit is iets wat veel ondernemers aanspreekt. Het feit dat je andere mensen in hun vrije tijd in een behoefte voorziet geeft namelijk een grote mate van voldoening voor jezelf. Om een horecazaak te runnen dient deze over het juiste interieur te beschikken. Ben jij nu benieuwd welk interieur jij nodig hebt om een horecazaak in te richten? Lees dan snel verder. In deze blog geven we je namelijk enkele tips die je hierbij kunnen helpen.

Kleurbepaling

De kleuren die gebruikt worden in een restaurant zijn enorm bepalend voor de sfeer in een restaurant. Gebruik je bijvoorbeeld veel felle kleuren, dan zal er een andere sfeer in het restaurant hangen dan wanneer men gebruikt van rustige en natuurlijke kleuren. In een omgeving met rustige en natuurlijke kleuren blijven mensen vaak veel langer zitten. Deze worden dan ook meer gebruikt in traditionele restaurant. Felle kleuren worden op hun beurt weer vaker gebruikt in fastfoodketens. Dat iemand overigens korter in je restaurant is betekent niet dat de kleurbepaling minder belangrijk is. Men zal hier namelijk alsnog (ondanks het korte bezoek) door geïntegreerd raken. Combineer daarom ook in een fastfoodketen de kleuren van bijvoorbeeld de bestelzuil en de kozijnen met elkaar. Het restaurant lijkt van binnen zo een stuk beter verzorgd dan wanneer de kleuren kriskras door elkaar lopen.

Inrichting

Naast het kleurgebruik is ook het gebruik van interieur erg belangrijk voor de uitstraling van je horecazaak. Plaats je bijvoorbeeld stoelen, barkrukken of fauteuils? Ook hierbij is het weer belangrijk om te onthouden dat al deze factoren bijdragen aan de uitstraling van jouw horecazaak in het algemeen. Zo worden stoelen vaak gebruikt in horecagelegenheden waar gegeten wordt en vind je barkrukken en fauteuils weer eerder in een kroeg / café waar men een drankje komt doen. We raden je hierin aan om te kiezen voor interieur dat een goede fit heeft bij jouw businessmodel. Wat overigens alle inrichting in horecazaken met elkaar gemeen heeft is dat er geen rare poten onder de stoelen of tafels moeten zitten. Als deze uitsteken is de kans groot dat gasten en of personeel hier een keer over struikelen. Zeker als een van je personeelsleden de handen vol heeft met een dienblad of met het horeca kassasysteem is dit een risico dat je niet moet willen lopen.

Recommended Articles