Hoe hang je een jaloezie op?

Jaloezieën brengen sfeer in je interieur en ze staan heel erg mooi. Als je besluit jaloezieën aan te schaffen kun je ervoor kiezen deze door een leverancier te laten ophangen. Het is ook mogelijk te kiezen voor zelf montage. Het is belangrijk als je kiest voor zelf montage dat je wel weet hoe je dit het beste kunt doen. Hoe hang jij een jaloezie op?

Jaloezieën monteren

Besluit alvorens je een jaloezie wilt aanschaffen hoe je deze wilt gaan monteren. Je kan ze namelijk monteren in de dag of op de dag. Je hebt ook nog de mogelijkheid voor montage aan het plafond en jaloezieën monteren zonder boren.

Wat is op de dag en hoe monteer je deze?

Als je hebt gekozen om de jaloezieën op de dag te monteren, dan hang je de jaloezie op aan de muur. Je start hier eerst met het aftekenen van waar de muurbeugels komen. Schroef hierna de muurbeugels vast met een schroefmachine of schroevendraaier. Let wel op dat de muurbeugels waterpas zijn, want anders komen de jaloezieën scheef te hangen.

De afstand tussen de beugels mag niet meer dan 1200 millimeter zijn. Wanneer de beugels juist zijn gemonteerd, dan kun je bijv. de houten jaloezieën met de omlijsting in de beugels plaatsten. Als je er zeker van bent dat je de jaloezieën goed hebt bevestigd kun je de borging gebruiken om de montagebeugels te sluiten. Dit is een kliksysteem. Hierna kan je de kooflijst gaan monteren. Bij de keuze voor op de dag is het belangrijk dat je de zijkanten gaat monteren, deze zijn namelijk zichtbaar.

Wat is in de dag en hoe monteer je ze?

Jaloezieën in de dag, de naam zegt het in principe al. Montage vindt plaats op maar in het kozijn, tussen de muren. Wanneer je jaloezieën in de dag monteert, plaats je de beugels aan de binnenkant van het kozijn. Wanneer je voor deze vorm van montage gaat, teken je netjes af waar de montagebeugels moeten komen. Doe dit zo dicht mogelijk in de hoek. Kijk dan goed of alle afgetekende punten gelijk zijn, dit kun je eventueel met een waterpas doen.

Hierna kun je de rest van de beugels monteren en dan de bak erop plaatsen. Als de bak juist gemonteerd is kun je de montagebeugel sluiten middels het kliksysteem. De kooflijst plaats je hier aan de bovenzijde. Als je klaar bent hangen de jaloezieën keurig in de dag.

Recommended Articles