Ovaal, net even anders.

Je bent op zoek naar een nieuwe eettafel en in je zoektocht kijk je waarschijnlijk al gauw naar een rechthoekige tafel. Maar heb je al eens gedacht aan een ovale eettafel? Het aanbod zal je verrassen en het is net weer even wat anders dan een ronde of rechthoekige tafel.

Voordelen van een ovale eettafel

De ovale tafel heeft vele voordelen. Zo heeft de tafel een zachte en gezellige uitstraling, dit komt omdat de tafel geen hoeken heeft. Hierdoor zit ook niet iedereen recht tegenover elkaar en is het makkelijker om een gesprek te voeren. Heb je gasten die spontaan aanschuiven? Dan is dat geen probleem, omdat de tafel geen hoeken heeft kunnen er meer mensen om de tafel zitten. Een ander voordeel is dat je je niet aan de punt kunt stoten. Handig met kleine kinderen!

Genoeg keuze

De ovale eettafel is inmiddels niet nieuw meer. Door de toenemende vraag is er genoeg aanbod. Voor iedere woonstijl is een geschikte tafel te vinden. Heeft je interieur een chic tintje? Dan past een marmeren ovale eettafel perfect in jouw eethoek. Mag het juist wat stoerder? Ga dan voor een zwart stalen kruispoot. Een stalen rand om het houten, ovale tafelblad maakt het plaatje helemaal af. Qua tafelblad en onderstel is er voor ieder wat wils. Op zoek naar een tafel voor in je kantoorruimte? Neem dan zeker een ovale eettafel in overweging.

Heb je geen ruime eethoek? Dan is een ovale eettafel ook nog steeds een optie. Er zijn tegenwoordig kleinere ovale eettafels verkrijgbaar van 180cm. Je kunt ook kiezen voor een uitschuifbare variant.

Rondom de tafel

Maar hoeveel eetkamerstoelen kun je nu kwijt aan eettafel met een ovale vorm? Bij een ovale tafel van 200cm kun je met gemak 6 stoelen kwijt. Zit je liever wat ruimer? Kies dan voor een eettafel van 220cm. Aan dit formaat zit je niet te dicht, maar ook niet te ver uit elkaar. Bij 240cm kun je zelfs al met 8 personen tafelen. Hoe gezellig!

Genoeg redenen om te kiezen voor ovale eettafel. Alvast veel plezier met je nieuwe ovale eettafel.

Recommended Articles