Tips om een kleine woonkamer sfeervol te maken

Een kleine woonkamer heeft net zoveel potentie om tot een stijlvol interieur omgetoverd te worden als een grote woonkamer. Stiekem is een kleine woonkamer zelfs een stuk makkelijker. Je hebt nooit het veel voorkomende probleem van grote woonkamers dat leegtes maar niet opgevuld worden. Het is makkelijker om een kleine woonkamer sfeervol aan te laten voelen. De tips uit dit artikel zijn dan ook het levende bewijs hiervan.

De muur is je beste vriend

Niets heeft zoveel vierkante meters in je woonkamer als je muur. Bij InterieurGuide beginnen we dan ook altijd met het inrichten van de muur voordat we naar andere onderdelen kijken. Dat doen we het liefst met wanddecoratie, zoals schalen, wandplanken, -rekken en plantenhangers.

Weet jij van jezelf dat je persoonlijke elementen waardeert? Hang dan vooral foto’s van geliefden of vakantiefoto’s op. Je kunt zelfs een complete photo wall maken waarbij je op basis van een vast patroon je muur met prachtige foto’s volhangt.

Een salontafel mag niet ontbreken

Een salontafel is een absolute must have voor de woonkamer. Zelfs bij een kleine woonkamer kom je niet onder een salontafel uit. Woonkamers die de salontafel wel overslaan, zijn onpraktische woonkamers. Want waar laten je gasten anders straks hun glazen, schoteltjes of cocktail? Je zou zelfs voor meerdere salontafeltjes kunnen kiezen om hoogteverschil aan je woonkamer toe te voegen!

Met een vloerkleed voeg je stijl toe

Een van de nadelen van een kleine woonkamer is dat je minder ruimte hebt om je woonstijl te benadrukken. Als je een liefhebber bent van een specifieke woonstijl, zoals de Scandinavische of industriële, is het niet altijd even makkelijk om dit met een kleine woonkamer te doen. Gelukkig kun je met een vloerkleed in één klap de toon zetten. Er zijn namelijk sprekende vloerkleden in vrijwel iedere interieurstijl.

Een comfortabele bank

Je hebt maar een klein beetje ruimte nodig om een 2-zits bank aan je woonkamer interieur toe te voegen. Als een sfeervolle woonkamer je doel is, raden we je aan om er minstens voor te zorgen dat je nieuwe bank zo comfortabel mogelijk is. Daardoor maak je heel wat liever van je bank gebruik. En je gasten trouwens ook!

Recommended Articles