Vijf manieren om nieuwgierige ogen bij de voordeur tegen te houden

Veel woningen hebben een raam op of naast de voordeur. Handig als je wilt zien wie er voor de deur staat en om natuurlijk licht in de hal te brengen. Maar als je naar buiten kunt kijken kunnen mensen ook naar binnen kijken. Zoek je raamdecoratie om nieuwsgierige ogen in de gang tegen te houden? Er zijn verschillende soorten raambekleding voor de voordeur.

Raambekleding voor de voordeur

Raambekleding bij de voordeur houdt niet alleen nieuwsgierige ogen tegen, het werkt ook goed als isolatie. Houd je hand maar eens voor het raam als het buiten koud is. Je voelt dat het bij het glas kouder is. Dat betekent dat er kou binnen komt en warmte naar buiten gaat. Raamdecoratie houdt dit tegen. In de zomer houdt raamkleding de warmte buiten zodat het koeler blijft in de gang.

Pliss├ęgordijnen

Met pliss├ęgordijnen bepaal je zelf de hoeveelheid lichtinval en privacy. Pliss├ęgordijnen zijn gemaakt van geplooide stof en zijn veelzijdig in gebruik. De meeste pliss├ęgordijnen zijn zowel ‘top down’ als ‘bottom up’ te bedienen, zodat je de gordijnen van boven naar beneden en andersom bedient.

Gordijnen

Gordijnen zijn eenvoudig op maat te maken en je kunt kiezen uit veel verschillende kleuren en stoffen. Wil je stijlvolle gordijnen die licht door laten maar nieuwsgierige blikken buiten houden, of liever gordijnen die verduisteren en tegelijk isoleren en het geluid van buiten dempen? Voor iedere wens en stijl is een gordijn verkrijgbaar.

Shutters

Shutters hebben kantelbare lamellen die je in iedere gewenste stand kunt zetten zodat je zelf de hoeveelheid privacy en lichtinval kunt bepalen. De shutters zijn van hout, waardoor ze sterk en stevig zijn, en bovendien goed zijn schoon te maken met een vochtige doek.

Rolgordijnen

Rolgordijnen zijn een heel praktische en eenvoudige oplossing voor de ramen bij of van een voordeur. Ze zijn makkelijk in gebruik, houden naast inkijk ook koude tocht in de winter en de warme zon in de zomer tegen en zijn verkrijgbaar in veel verschillende kleuren en maten.

Jaloezie├źn

Jaloezie├źn zijn populair als raamdecoratie. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende materialen zoals aluminium en PVC. Grote voordeel is dat je de lamellen vast kunt zetten in iedere gewenste stand, zodat je zelf de inkijk en lichtinval bepaalt.

Recommended Articles