Wat je moet weten over dakkoepels

Mist u daglicht in uw aanbouw, schuur of serre? Kies dan voor een kunststof dakkoepel en geniet van de prachtige lichtinval van boven.

  • Helder of opaal
  • Hoge isolatiewaarde
  • Met en zonder opstand
  • 25x sterker dan glas
  • Maximaal onder een hoek van 25° plaatsen

Meer licht met een dakkoepel

Een dakkoepel kan een donkere ruimte enorm verrijken met daglicht van boven. Dit kunt u natuurlijk ook oplossen met een normaal raam, maar in dat geval levert u vaak ook iets aan privacy in. Dat is met een dakkoepel meestal niet aan de orde. Bovendien biedt daglicht van boven een prachtige lichtinval in iedere ruimte. Nog een leuk voordeel is dat u met een dakkoepel minder vaak het licht aan hoeft te zetten – beter voor het milieu en uw portemonnee! 

Dubbelwandige dakkoepels van plexiglas

De dakkoepels in ons assortiment zijn dubbelwandig en van plexiglas. De dubbelwandige koepels hebben een hoge isolatiewaarde en dempen bovendien het geluid van de regen. Het plexiglas beschermt uw dakkoepel tegen allerlei weersomstandigheden, dus u hoeft zich geen zorgen te maken na een flinke hagelbui.

U kunt kiezen uit heldere of opale dakkoepels. Uw keuze hangt vooral af van uw persoonlijke voorkeur, maar ook de lichtinval en transparantie zijn anders. Een heldere dakkoepel is helemaal transparant, wat betekent dat er eventueel iemand van boven naar binnen zou kunnen kijken. Maar dat betekent ook dat u, indien u naar boven kijkt, zicht heeft op een prachtig wolkendek of zwiepende bomen. Een opale dakkoepel heeft een melkwitte laag, wat het onmogelijk maakt om naar binnen of buiten te kijken. De lichtdoorlaat van een opale dakkoepel is ongeveer 40% en dat zorgt voor een mooie, diffuse lichtspreiding. 

Dakkoepel met en zonder opstand

In ons assortiment vindt u losse dakkoepels of met een opstand. Laten we vooropstellen dat een dakkoepel altijd een opstand nodig heeft. Dus alleen in het geval dat u een lichtkoepel vervangt of al een opstand in uw bezit heeft, kiest u voor een losse dakkoepel. Controleer goed of u de passende maat heeft in dit geval.

Onze plexiglas dakkoepels met opstand worden geleverd als complete sets. Dat betekent een plexiglas koepel en een 16/20 9-wandige dakopstand van PVC. De montage hiervan is voor de ervaren klusser goed zelf uit te voeren. Lees voor meer informatie over de bevestiging de montagehandleiding. 

Wilt u meer weten over plexiglas dakkoepels? Of heeft u een andere vraag? Neem dan contact met ons op – onze professionals helpen u graag verder!

Recommended Articles