Zo kies je voor elk budget het beste tuinmeubilair!

Buitenruimtes in ons leven zijn belangrijker dan ooit tevoren. Of je nu een klein balkon hebt of een uitgestrekte achtertuin, een beetje frisse lucht is de sleutel om quarantainemoeheid te bestrijden.

Voor velen van ons staat het verfraaien van onze buitenruimtes bovenaan de to-do-lijst met thuisprojecten , maar het uitkiezen van kwaliteitsmeubilair kan ontmoedigend zijn. In het verleden hebben we vijf tips gegeven voor het vinden van hoogwaardig tuinmeubilair. Nu splitsen we de beste tuinmeubelen op materiaal op: hout, metaal, plastic en vlechtwerk.

Hoewel het waar is dat sommige tuinmeubelen astronomisch duur kunnen zijn – oplopen tot duizenden euro’s – geen paniek! Ook voor prijsbewuste patiobewoners zijn er tal van mogelijkheden.

Houten tuinmeubelen

Houten terrasmeubilair is stevig, gaat lang mee (als het goed wordt verzorgd) en voelt vaak het meest aan als het hebben van echt meubilair. Het kan ook duur zijn. Zoek naar tropisch hardhout met een dichte korrel, zoals teak, dat kromtrekken en zwellingen kan weerstaan, of kies voor goedkoper hout en gooi er een hoes overheen om het te beschermen.

Andere populaire houtsoorten die in tuinmeubilair worden gebruikt, zijn ceder, dennen en eucalyptus. Houd er rekening mee dat houten meubels vaak vlekken en olie nodig hebben om hun oorspronkelijke uiterlijk te behouden.

Metalen terrasmeubilair

Dankzij de flinke prijskaartjes van houten tuinmeubilair wordt metaal een steeds populairdere keuze. Aluminium meubels zijn lichtgewicht, duurzaam en vereisen niet veel onderhoud.

Staal is een zwaardere optie, maar beide moeten meestal worden gecoat met een beschermende afwerking die bekend staat als poedercoaten. Het goede aan metalen tuinmeubilair is dat er veel opties zijn voor alle prijsklassen.

Plastic

Plastic meubels hebben de reputatie dun te zijn, maar nieuwe technologie bewijst dat het een geweldig materiaal kan zijn voor tuinmeubilair. Door gebruik te maken van polyethyleen met een hoge dichtheid – waarvan een deel wordt gerecycled uit melkpakken of flessen – kunnen plastic meubels zeer duurzaam zijn, hoeven ze niet te worden geverfd of verzegeld en kunnen ze zo worden ontworpen dat ze er bijna als alles uitzien.

Natuurlijk zijn er nog steeds enkele plastic producten van slechte kwaliteit, maar zelfs low-end meubels kunnen worden behandeld met UV-stabiliserende pigmenten om vervaging te verminderen. Het beste gedeelte? Plastic is gemakkelijk af te vegen en schilfert niet zoals andere producten.

Riet en rotan

Voordat je denkt dat rieten meubels alleen bij oma’s huis horen, kijk eens naar het riet van deze generatie: het is strak, lichtgewicht en comfortabel. Wicker kan ook binnen of buiten worden gebruikt, dus het werkt goed op serres en veranda’s.

Recommended Articles