4 tips voor het inrichten van een kleine badkamer

Heb jij een kleine badkamer? Dan wordt er heel wat creativiteit gevraagd bij het inrichten. Soms is het even puzzelen, maar door creatief te denken kom je vaak op de leukste oplossingen. In dit artikel delen we je 4 tips om een kleine badkamer efficiënt en leuk in te richten. 

Verstop je handdoeken

En dan bedoelen we niet dat je ze moet verstoppen zodat je partner ze niet meer kan vinden, maar het is wel goed om ze uit het zicht te leggen. Handdoeken nemen namelijk veel ruimte in beslag. In een kleine badkamer is het daarom goed om je handdoeken op te bergen in bijvoorbeeld een kastje of lade.

Wil je ze toch graag laten zien? Rol ze dan op een speciale manier op, zodat ze eerder als style item worden gezien. Zo zorgen ze voor een rustige toevoeging in jouw badkamer. Kies wel voor handdoeken in dezelfde kleur, zodat het niet te druk oogt. 

Opbergruimte is key 

Naast dat je je handdoeken liever niet in het zicht hebt, wil je ook niet dat de rest van je spullen door heel je badkamer verspreid staan. Dit komt namelijk rommelig over waardoor je badkamer kleiner oogt dan dat het eigenlijk is. Daarom is het goed om alles goed op te bergen achter deurtjes. Kies in een kleine badkamer voor een badmeubel met deurtjes. Hierin berg je jouw spulletjes op, waardoor ze niet in het zicht staan. Of kies voor een spiegelkast, met deurtjes achter de spiegel. 

Badkamermeubel op maat

Een badmeubel kun je in veel verschillende maten en materialen vinden. Maar als je een kleine badkamer hebt, wil je deze natuurlijk zo functioneel mogelijk inrichten. In dit geval is een badmeubel op maat echt een toevoeging. Hierbij kun je de gewenste opbergruimte kiezen én je weet zeker dat het badkamermeubel niet te veel ruimte in beslag neemt. 

Zorg voor één geheel 

De keuze in kleur zorgt ervoor dat je badkamer een geheel wordt. Wanneer dit het geval is zal je badkamer ruimer voelen. Dit gaat niet goed wanneer je je zwarte kraan combineert met een ander kleur douchekop. Kies juist voor een rvs wastafelkraan en bijpassende rvs regendouche. Zo creëer je een geheel en hiermee rust en ruimte in je badkamer. 

Met deze 4 tips richt je jouw kleine badkamer leuk en functioneel in. Wij hopen dat je met deze tips de badkamer van jouw dromen kunt creëren. 

Recommended Articles