Fitter de dag door met een twijfelaar boxspring

Het type matras dat u koopt, evenals de basis die u gebruikt om het te ondersteunen, kan een grote impact hebben op uw slaapkwaliteit. Overweeg de aanschaf van een boxspring om uw slaapoppervlak te ondersteunen in plaats van uw gloednieuwe matras op de grond te leggen of te investeren in een zwaar bedframe.

Wat is de definitie van een boxspring?

Een boxspring is een bedbodem die stabiliteit biedt onder uw matras. De bedbodem bestaat meestal uit een hardhouten frame met latten en metalen veren die met stof overtrokken zijn. Twijfelaar boxsprings kunnen alleen een houten frame hebben, maar nieuwere modellen kunnen een stalen frame hebben voor meer stabiliteit. Een boxspring geeft uw bed meer hoogte, helpt de lucht door uw matras te laten circuleren om stofophoping te minimaliseren, en voorkomt dat uw matras doorhangt. Alle matrasmaten, inclusief lits-jumeaux, full, queen, king, en California king, zijn verkrijgbaar met boxspring.

3 Voordelen van een boxspring

Er zijn verschillende voordelen aan het gebruik van een boxspring bedbodem, waaronder:

  1. Ze geven je meer hoogte. Een boxspring is een manier om uw bed een vrijstaand platform te geven zonder dat u een metalen bedframe hoeft te kopen. Door uw bed van de grond te tillen, met een lage of hoge boxspring, kunt u gemakkelijker in en uit bed stappen, waardoor de kans op letsel na verloop van tijd afneemt. Een boxspring zorgt voor een vlakke, egale ondergrond voor uw matras, wat goed is voor uw ruggengraat en uw slaapkwaliteit verbetert.
  2. Zij bieden verdere hulp. Slapen of andere handelingen kunnen uw matras na verloop van tijd doen verslijten of verslechteren. Een goede boxspring daarentegen kan schokken opvangen en uw matras beschermen, terwijl hij ook voorkomt dat het midden van uw matras doorzakt en zo de duurzaamheid van uw matras vergroot.
  3. Ze helpen bij de ventilatie. Luchtcirculatie is essentieel om uw matras fris en vrij van schimmel te houden. Een boxspring verbetert de luchtdoorlaatbaarheid van uw matras, waardoor de ophoping van huisstofmijt of andere gevaarlijke allergenen die uw slaapkwaliteit kunnen aantasten, tot een minimum wordt beperkt.

4 dingen om over na te denken voordat u een boxspring koopt

Het soort boxspring dat u kiest, wordt bepaald door het bed dat u hebt en de eigenschappen die u wenst. Medewerkers van DeSuite.nl kunnen u helpen met de keuze die u moet maken. Houd bij het kiezen van een boxspring de volgende overwegingen in gedachten:

  1. Hoogte: Wie wat extra hoogte wil bij het uit bed stappen, kan gaan voor een hoog profiel boxspring. Een laagprofiel boxspring als matrasbodem kan een beter alternatief zijn als u een diepe matras heeft (of korter van lengte bent).
  2. Afmetingen: De juiste boxspring wordt bepaald door de maat van uw matras. De boxspring moet de juiste maat hebben voor uw matras en niet over de randen hangen. Als u een queensize of groter bed heeft, kunt u een gedeelde boxspring overwegen. Deze bestaat uit twee helften en is gemakkelijker te verplaatsen door krappe ruimtes.
  3. Type matras: Bepaalde matrassen werken beter met boxsprings dan andere. Zo bieden boxsprings de beste ondersteuning voor binnen vering- of tweezijdige matrassen, terwijl traagschuim matrassen zachter zijn en veel meer ondersteuning nodig hebben dan een boxspring kan bieden.
  4. Ontwerp: Als u een hoofdbord bij uw matras wilt, is een boxspring meestal niet de grootste optie, omdat het de nodige steunen mist om het te ondersteunen. Bovendien, als u een platformbed koopt, heeft u misschien geen boxspring nodig, tenzij u meer hoogte wilt of uw garantie het vereist.

Recommended Articles