Maak de tuin klaar voor de zomer met deze tips!

De warme dagen zijn weer in aantocht. Dit betekent dat het tijd is om de tuin weer in orde te maken om lekker buiten te kunnen zitten wanneer de zon schijnt. In deze blog worden een aantal tips besproken waarmee je jouw tuin er weer als nieuw uit kunt laten zien.

Fleur de tuin op met planten en bloemen

Een van de dingen die je kunt doen om je tuin op te vrolijken is om er planten en bloemen in te plaatsen. Dit brengt direct wat kleur in de tuin, en wie wordt daar nu niet vrolijk van? Bloemen en planten met opvallende kleuren doorbreken daarnaast het groen van het gras. Je kunt diverse kleuren met elkaar combineren. Zo geeft de combinatie van blauw, paars en roze een rustig gevoel, maar brengt de combinatie van geel, oranje en rood juist weer warmte in de tuin.

Vergeet de schutting niet!

Een schutting kan al veel doen voor de algehele uitstraling van een tuin. Een houten schutting geeft bijvoorbeeld al een heel ander gevoel dan een moderne schutting. Je kunt natuurlijk ook je bestaande schutting opleuken door er verlichting of decoratie aan te hangen. Een lichtsnoer geeft al snel een gezellig gevoel, wat leuk is voor bij een zitgedeelte.

Buiten eten in de zomer

Wanneer het lekker weer is, gaan veel mensen buiten eten. Het is dus ideaal als je een van de vele mogelijkheden in picknicktafels of uitschuifbare tuintafels in jouw tuin hebt staan. Picknicktafels bieden door hun model veel zitplekken. Dit is ideaal voor een barbecue, of als je natuurlijk een groot gezin hebt. Rond picknicktafels kun je al gauw acht mensen kwijt en dan is er nog genoeg ruimte over voor borden, een bak met broodjes of andere lekkernijen.

Als je graag mensen over de vloer hebt, zijn picknicktafels misschien net niet groot genoeg. Je kunt dan ook gaan voor uitschuifbare tuintafels. Uitschuifbare tuintafels hoeven niet altijd op de uitgeschoven stand te staan, waardoor de tafel ingeklapt niet veel ruimte in beslag neemt. Wanneer er mensen blijven eten, kun je de tafel makkelijk schuiven en verplaatsen.

Er zijn kleine dingen die je aan jouw tuin kunt veranderen om al snel klaar te zijn voor de warmere dagen. Breng wat kleur in de tuin door bloemen en planten in de tuin te plaatsen die het groen van het gras doorbreken. Daarnaast kun je een nieuwe schutting plaatsen, of je huidige schutting opfleuren met lampjes, buitenschilderijen of andere decoratie. Ten slotte kun je door middel van het plaatsen van picknicktafels of uitschuifbare tuintafels al snel veel mensen kwijt in jouw tuin voor een lekkere barbecue.

Recommended Articles