Positieve effecten van thee

De een houdt ervan en de ander drinkt het nooit: thee. Sommigen kunnen ook nooit genoeg hebben van de hete drank met diverse smaken. Een kopje thee bij het ontbijt, als tussendoortje, bij de lunch, ’s avonds tijdens het lezen van een boek, ga zo maar door. Maar wist je dat er, naast dat het lekker is, nog veel meer positieve effecten zijn waar een kopje thee voor zorgt? Lees snel verder en lees hier alles over.

Uiterste concentratie

Als je moeite hebt met focussen of je kan je lastig concentreren, dan is thee het drankje om te drinken. Door bepaalde stoffen die in de thee zitten kun je je beter focussen en houd je langer je aandacht bij één onderwerp. Ideaal voor bijvoorbeeld het studeren of werken. Dit is niet per se gericht aan een soort of smaak thee, maar onder andere gemberthee, matcha, pepermuntthee, groene thee of zwarte thee zijn hiervoor geschikt. Maar eigenlijk hebben de meeste theesoorten dit effect wel op je.

Goed voor de huid

De meeste theesoorten zitten vol met antioxidanten. Naast dat dit stofje veel goeds kan doen voor het lichaam, is het erg goed voor de huid. Je gaat bijvoorbeeld rimpels tegen, vermindert onzuiverheden en zorgt ervoor dat de huid enorm straalt. Antioxidanten zitten bijna in elke theesoort, maar vooral groene of zwarte thee zijn hiermee gevuld en als je een stralend mooie en gladde huid wil, is dit het drankje waar je aan moet denken.

Rust en kalmte

Ook al zit er cafeïne in een kop thee, het hete drankje kan ervoor zorgen dat je heerlijk rustig wordt en voor een tijdje wat minder stress en drukte in het hoofd ervaart. Natuurlijk zijn er diverse theesmaken speciaal gericht op het kalmeren, maar ook een simpel kopje kamillethee doet wonderen. Wil je lekker gaan slapen? Drink dan een kopje thee voordat je op je matras gaat liggen en val heerlijk in slaap. Je wil vervolgens je tweepersoons boxspring ook echt niet meer uit. Heerlijk!

Goed voor het lichaam

Verschillende theesoorten zijn erg gezond en zitten bomvol allerlei goede stoffen. Met name groene thee is erg gezond. Zo is het ook weer gevuld met antioxidanten en heeft dit allerlei gezondheidsvoordelen. Ook geeft groene thee je metabolisme een boost en helpt het onder andere af te vallen. Ben je hiermee bezig, dan is dat natuurlijk erg fijn. Bovendien komt groene thee in diverse smaken waaronder divers fruit als mango, citroen of framboos, maar bijvoorbeeld ook diverse kruiden.

Recommended Articles