Zo maak je de ideale set up voor een game room

Als manlief een gamer is dan zal hij niets liever willen dan ongestoord gamen. In dat geval is er geen beter cadeau dan een game room, zijn eigen plekje wat helemaal in het teken staat van gamen. Bij een game room komt onder andere een technische set-up kijken en een comfortabele bureaustoel maar er zijn nog een aantal andere zaken. Lees verder als je er graag achter komt hoe je de ideale inrichting voor een game room maakt.
Misschien is je partner niet helemaal overtuigd van een game kamer, maar je kunt de ruimte naast gamen ook voor andere zaken gebruiken. Bijvoorbeeld om een gokje te wagen, te investeren in cryptovaluta of om weddenschappen te sluiten.

De ruimte

De eerste beslissing die je zult moeten maken is welke ruimte je om gaat toveren tot game room. Het hoeft in principe niet eens een gehele kamer te zijn, je kunt er voor kiezen om een hoekje van een kamer in te richten. Er zal in ieder geval voldoende ruimte moeten zijn voor één of meerdere monitoren, een bureau en een bijbehorende stoel. Daarbij moet je eraan denken dat er genoeg stopcontacten en andere stroomaansluitingen in de buurt zijn. Voor de beste verbinding kan het handig zijn om een kabelverbinding met de computer te maken. Een andere zaak om rekening mee te houden is het feit dat het er bij sommige spelletjes luid aan toe gaat. Voor je eigen rust is het dus het beste om een ruimte te kiezen die ietwat geluidsdicht is.

De technische set-up

Het belangrijkste onderdeel van de game room is natuurlijk de monitor set-up. Normaliter heb je minimaal twee monitoren nodig om optimaal te kunnen spelen, voor de echte pro’s heb je aan vier schermen genoeg. Maak de opstelling af met een monitorbeugel waarmee je de schermen perfect naast of boven elkaar kunt plaatsen. Daarnaast zorgt de beugel ervoor dat je de monitoren kunt draaien.

Naast de monitoren kun je luidsprekers, een surroundsysteem, een muis en een toetsenbord aanschaffen. Al deze apparaten brengen een hoop kabels met zich mee maar geen zorgen, er zijn verschillende hulpmiddelen op de markt voor kabelbeheer. Denk aan kabelbinders of kabelgoten om de kabels netjes op te bergen en bij elkaar te houden.

Het meubilair

Zoals we al zeiden zul je een flink bureau nodig hebben en een comfortabele bureaustoel. Als gamer zul je velen uurtjes achter dit meubilair vertoeven dus het is van belang dat het erg comfortabel voelt. Het bureau moet voldoende ruimte bieden voor een toetsenbord, een aantal monitoren en een muismat of onderlegger. Je kunt kiezen voor een sta/zitbureau zodat je kunt afwisselen tussen het zitten en staan, je lichaam zal je hier zeker dankbaar voor zijn.Het complete plaatje

Voor de laatste puntjes op de i kun je de game room afmaken met de juiste verlichting. Om ontspannen te kunnen gamen heb je voldoende licht nodig, daglicht is ideaal maar ’s avonds zul je het moeten doen met lampen. Een leuke toevoeging zijn LED strips voor aan het bureau of de muren. Ten slotte is er de decoratie voor de game room zoals verzamelobjecten en posters. Als je veel artikelen verzameld is het handig om een vitrinekast te gebruiken zodat je zorgvuldig gekozen verzamelingen netjes en veilig opgeborgen zijn.

Recommended Articles