Wicker of houten loungeset kiezen? Wat zijn de voordelen

Een goed ingerichte tuin biedt een comfortabele plek om te zitten en te ontspannen, en geeft je een plek om lekker buiten te eten. Maar het kiezen van het juiste buitenmeubilair is een belangrijk onderdeel van het vormgeven van deze fijne plek. Kies je bijvoorbeeld voor een wicker loungeset bij Van der Garde tuinmeubelen of ga je juist voor houten stoelen? Je vraagt je misschien af welk materiaal het beste werkt voor je behoeften, en dat is precies waar we het vandaag over gaan hebben. Lees je mee?

Het kiezen van tuinmeubilair

Het kiezen van tuinmeubilair kan een uitdagende taak zijn omdat er zoveel verschillende soorten zijn om uit te kiezen.┬áEr is een grote verscheidenheid aan zowel natuurlijke als kunststof materialen, zoals bijvoorbeeld de prachtige Van der Garde houten loungesets.┬áMeubelkopers zijn op zoek naar tuinmeubilair dat jarenlang meegaat, maar het gaat niet alleen om de duurzaamheid – het gaat ook om de kwaliteit ├ęn het leven v.┬áKopers maken zich ook zorgen of het al dan niet gemakkelijk te onderhouden is.┬áSommige materialen gaan langer mee dan andere.┬áVoor deze specifieke blog zullen we ons concentreren op het vergelijken van twee soorten: wicker en hout. Lees snel verder om de verschillen en voor- en nadelen van elk te ontdekken.

Wicker tuinmeubelen

First things first: wat is wicker? Wicker is een uit kunststof vervaardigde vezel die wordt gebruikt voor tal van soorten meubels, maar we zien het voornamelijk terug in stoelen en banken. De kunststof vezel vertoont aanzienlijke gelijkenissen met rotan, al is deze laatste een stuk vatbaarder voor de invloeden van het weer. In de praktijk wicker vaak gecombineerd met een aluminium frame, wat ervoor zorgt dat de mate de stevigheid ontzettend groot is.

Juist door de manier waarop wicker wordt vervaardigd is de vezel uitermate bestand tegen water, vorst en UV-straling. Dit maakt het een perfecte keuze voor buitenmeubels die het soms nogal eens zwaar te verduren hebben op deze gebieden. En daarnaast is wicker ook nog eens bestand tegen kleurverlies. koop je een wicker loungeset, dan ben je dus verzekerd van jarenlang plezier. En dan hebben we het nog niet eens gehad over hoe geweldig dit geweven kunststof eruit ziet!

Houten tuinmeubelen

Dat brengt ons bij houten tuinmeubelen: een type meubel die iets anders in elkaar zit. Houten terrasmeubels kunnen gemaakt worden van verschillende soorten hout en hebben ontzettend veel verschillende looks. Ook de ‘wicker-look’ is mogelijk in de vorm van rotan, een materiaal dat voornamelijk voorkomt in Zuidoost-Azi├ź en behoort tot de sterkste soorten hout ter wereld. Maar naast rotan zijn houten meubels er in alle soorten en maten: van teak en cedar tot eiken en bamboe.

Het grote voordeel van houten meubels is dat de mogelijkheden en designs eindeloos zijn: iets wat bij wicker loungesets wat beperkter is. Maar kies je voor houten loungesets, dan is het aan te raden om deze te behandelen met speciale oli├źn om de levensduur te verlengen. Als hout namelijk niet goed wordt behandeld, heeft het de neiging te gaan rotten. De mate van onderhoud is bij houten tuinmeubels dan ook een stuk hoger dan bij wicker: iets om rekening mee te houden.

Waarom comfortabel tuinmeubilair zo belangrijk is

Een achtertuin hebben die zo vormgegeven is dat hij comfort biedt aan jou als bewoner is oh zo belangrijk. Er gaat namelijk weinig boven heerlijk relaxen in je achtertuin – en kwalitatief tuinmeubilair is daar een belangrijk onderdeel van. Een goed ontworpen achtertuin met de juiste meubelen biedt ook de mogelijkheid om buiten te eten, wat een geweldige onderbreking van je dagelijkse routine oplevert. Zeker thuiswerkers die met hun laptop werken hebben ontzettend veel baat bij een mooi ingerichte tuin. Lekker in je comfortabele loungeset met de beentjes omhoog die meeting doen? Het kan allemaal!

Wat je smaak ook is…

Het juiste materiaal kiezen voor je eigen behoeften is dus uiterst belangrijk voor buitenmeubilair. Wicker biedt een comfortabele plek om te zitten en te ontspannen, en het is een stuk duurzaam dan hout – tenzij het hout goed behandeld wordt. Hout vraagt dus meer onderhoud om er fris uit te blijven zien, dus moet je bij je keuze tussen het een of het ander rekening houden met hoeveel tijd je hiervoor beschikbaar hebt. Als je ge├»nteresseerd bent in verschillende tuinmeubel opties, dan is een kijkje bij Van der Garde een geweldige manier om beide soorten eens van dichtbij te bekijken.

Recommended Articles