Buitenlampen maken je tuin compleet

Of je nu een eenvoudige manier zoekt om je pad te verlichten of een manier zoekt om een mooi accent in je tuin te creëren, buitenlampen zijn dé perfecte oplossing. Ze zorgen niet alleen voor praktische verlichting, maar voegen ook stijl toe aan elke tuin of patio. Ze zijn er in een grote verscheidenheid van stijlen, dus voor welke soort gelegenheid je ook gaat, er is zeker een buitenlamp die aan je behoeften én smaak voldoet. In dit artikel geven we je graag wat tips hoe je je buitenlampen het beste kunt ophangen. 

Versier je bomen of planten

Jup, tuinverlichting is een geweldige manier om van je eigen huis een thuis te maken. Of je nu kiest voor snoerlampen op zonne-energie of glinsterende lantaarns, ze kunnen helpen om een prachtige oase in je tuin te creëren. Een populaire manier van versieren is lichtjes in de bomen ophangen. Dit komt vaak voor bij bruiloften en andere speciale gelegenheden. Maar je hebt natuurlijk geen speciale gelegenheid nodig om van tuinverlichting te kunnen genieten. Voeg verschillende kleuren snoerlampen of lantaarns toe aan je favoriete tak en maak van je eigen tuin een feestje! Wil je je snoerlampen graag de hele zomer laten hangen? Denk er dan wel aan dat je een afdichtdopje koopt zodat je snoer waterdicht blijft.

Hang lampen aan de muur op

Wandlampen geven niet alleen een sfeervol effect, maar hebben ook zeker een praktische functie. Hang bijvoorbeeld buitenlampen van Nostalux bij de voordeur of zorg ervoor dat je je tuinpad verlicht om struikelgevaar te voorkomen. Een populaire keuze hierin is sensorverlichting. Je hebt hierin de keuze uit bewegings-geactiveerde verlichting, die aanspringt als er beweging wordt gedetecteerd, maar je kunt ook kiezen voor lichtgevoelige verlichting. Deze springt automatisch aan wanneer het donker wordt. Wel zo veilig! Enkele andere populaire opties zijn vintage lantaarns en fakkels, die aan elke buitenruimte een ouderwetse sfeer geven. 

Blijf dicht bij de aarde 

Wil je wel graag je tuin verlichten, maar wil je dat deze lampen zo min mogelijk ruimte innemen in je tuin? Kies dan voor grondspots! Deze lichten zijn een bijzonder effectieve vorm van tuinverlichting, omdat ze specifieke kenmerken kunnen accentueren of een speciaal effect kunnen creëren. Dat niet alleen, ze zijn ook eenvoudig te installeren, maar let er daarbij wel op dat je geen plantenwortels verstoord. Wil je het licht wel graag in de aarde plaatsen, maar mag het wel iets meer hoogte innemen? Kies dan voor een tuinpaal. Deze palen geven niet alleen verlichting, maar hebben ook een decoratieve functie.

Recommended Articles