Hoe ziet jouw ideale tuinset eruit?

Er is volop keuze op het gebied van tuinsets. De keuze is zelfs zo groot, dat het lastig kan zijn om tussen al het aanbod de set te vinden die precies bij jou, jouw wensen en jouw tuin past. Hoe vind je de ideale tuinset, en waar moet je in je zoektocht allemaal op letten?

Wat past er in je tuin?

Voordat je besluit een nieuwe tuinset te kopen, is het goed om eerst eens in kaart te brengen hoeveel ruimte je eigenlijk hebt in je tuin. Misschien kom je een prachtige loungeset tegen die je in een opwelling koopt, om er pas bij de aflevering achter te komen dat deze veel te groot is voor de tuin. Of veel te klein, waardoor hij er wat sneu bij staat. Dat wil je uiteraard voorkomen. Door je tuin vooraf goed te bekijken, te bepalen waar de tuinset moet komen en wat de ruimte is die deze mag innemen, is de kans een stuk kleiner dat je de verkeerde beslissing maakt.

Veel mensen kiezen ervoor om op het terras van hun tuin een enkele tuinset te plaatsen. Deze mag dan best wat groter zijn. Let er ook op dat de set voldoende stoelen heeft, zodat deze ook geschikt is om bezoek te ontvangen. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om naast de tuinset die permanent in je tuin staat wat losse stoelen die je bijvoorbeeld in een berging bewaart aan te schaffen, en deze erbij te pakken wanneer dat nodig is. Het kan ook zo zijn dat je in je tuin meerdere zitjes wilt creëren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een hoek om te loungen, met een bank en ligbedden, en een hoek om juist te kunnen eten. Het is prettig om deze sets op elkaar af te stemmen, zodat zij bij elkaar passen. Je kunt kiezen voor twee tuinsets van Overstock Garden, wellicht uit dezelfde serie. Maar natuurlijk kun je ook zelf een goede combinatie samenstellen.

Voor welk materiaal kies je?

De keuze voor een materiaal is een hele belangrijke. Deze bepaalt namelijk voor een groot deel de uitstraling die je tuinset heeft binnen je tuin. Ga je voor een natuurlijke look, en kies je voor hout? Of houd je meer van een wat strakkere uitstraling en kies je voor bijvoorbeeld aluminium?

Houd er rekening mee dat verschillende materialen ook verschillende eisen stellen op het gebied van onderhoud. Verdiep je daar goed in, en bekijk welke voor jou het meest geschikt is. Alle mogelijkheden op het gebied van tuinsets vind je hier: https://www.overstockgarden.be/nl. Zoek je een tuinset die het hele jaar buiten kan staan, door weer en wind? Of vind je het niet erg om hem in de winter op te bergen, omdat je hier voldoende ruimte voor hebt? Al deze zaken spelen mee als je een set aan gaat schaffen.

Recommended Articles