Twee manieren om het hele jaar van je tuin te genieten

Geniet je in de zomer ook zo van je tuin, en zou je willen dat je dit het hele jaar kan doen? In de winter buiten zitten is vaak geen optie, maar er zijn wel andere manieren die ervoor kunnen zorgen dat je het hele jaar door plezier beleeft aan je tuin.

Kies voor slimme beplanting

Het hele jaar door genieten van je tuin gaat het best als hij er ook het hele jaar mooi uitziet. In veel tuinen is het in de lente groen en in de zomer kleurrijk, met alle planten en bloemen die in bloei staan. In de herfst en in de lente, is het echter vooral dor en bruin, en is de tuin niet per se prettig om naar te kijken.

Door de beplanting die je voor je tuin gebruikt slim uit te kiezen, kun je ervoor zorgen dat hij het hele jaar een lust voor het oog wordt. Kies voor zoveel mogelijk groenblijvende planten, zodat er ook in de herfst en winter kleur in je tuin zit. Vul dit aan met bloeiende planten, bloemen en struiken, en verdiep je hierbij even in de bloeimaand. Er zijn planten die al in februari bloeien, maar ook die pas in november kleur krijgen. Door dit slim te combineren, is er altijd wel een plant die in bloei staat en op deze manier je tuin kleur geeft.

Vergeet ook zeker niet om zo hier en daar wat bloembollen in de grond te stoppen. Dit zijn veelal de bloemen die in het voorjaar als eerste bloeien, en je al vanaf februari het gevoel kunnen geven dat de lente begint.

Maak een tuinkamer

In de zomer op zoek naar net wat meer schaduw in je tuin, omdat het er anders niet uit te houden is? Of juist op zoek naar een overkapping, zodat je ook op wat frissere dagen nog beschut buiten kunt zitten? Dan is een tuinkamer misschien iets voor jouw tuin. Zo’n buitenkamer wordt vaak tegen het huis aan gebouwd, maar is geen uitbouw. Het is meer een kamer die zich in je tuin bevindt, en naar jouw wens kan worden vormgegeven. Helemaal gesloten, met veel glas, of deels open, zoals een veranda. Het kan allemaal. Steeds meer mensen maken op deze manier hun tuin een onderdeel van hun huis, doordat de tuinkamer als een soort schakel werkt tussen huis en tuin. Heerlijk om in de zomer in de tuinkamer te eten, maar ook om tijdens het eerste voorzichtige lentezonnetje al buiten te kunnen zitten, zonder het koud te krijgen.

Recommended Articles